PEYNİRLİ GÜL BÖREK
Malzemeler
4 adet hazır yufka
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
300 gr. beyaz beynir
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, susam, çörekotu
Yapılışı
Derin bir kapta rendelenmiş peynirimize,tuz,karabiber ekleyelim.İnce doğranmış maydanozlarıda ilave ettikten sonra böreğimizin iç harcını hazır etmiş olalım. Yoğurdumuza sıvı yağ ve yumurtalarımızı kıralım. (yumurtalardan birini üzerine sürmek için ayıralım) hepsini iyice çırpalım. Yufkamızın üzerine fırça ile yoğurtlu karışımı sürelim. Yufkamızı ikiye bölelim. Geniş tarafına peynirli iç harcımızı yayıp yufkamızı rulo şeklinde yuvarlayalım. Rulomuzu içe doğru sararak gül şekli verelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim. (Ben bu sefer serpmedim.)Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıp fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim. Kızardığında fırından çıkarıp afiyetle yiyelim.
PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİN ŞİFASI
01. Küçük çocukların iştahını açar.
02. İdrar söktürür.
03. Vücudun yorgunluğunu alır. Vücuda kuvvet verir.
04. Anne sütünü artırır.
05. Sinirleri kuvvetlendirir
Yorum Gönder