Çeşminigar Çorbası Tarifi

10 Ekim 2012 Çarşamba 0 yorum


Çeşminigar Çorbası

MALZEMELER

1 su bardagi kirmizi mercimek

4 su bardagi su

1,5 su bardagi süt

2 yumurta sarisi

1/4 limon suyu

2 çorba kasigi margarin

2 sogan


YAPILIŞI

Incecik dogranmis soganlari 2 çorba kasigi margarinde pembelesene kadar

kavurun. Soganlar pembelesince, unu ilave ederek un sararana kadar

kavurun. Mercimekleri ayiklayip tencereye alin. 5 bardak su ve et suyu ile

tuz ilave ederek mercimekler yumusayana kadar pisirin. Çorbanizi atesten

aldiktan sonra süzgeçten geçirin. Çorbayi yeniden agir ates üzerine alin.

Diger yanda yumurta sarilarini çirparak limon suyu ile karistirin. Tencereye

önce sütü daha sonra yumurta sarilarini azar azar ve sürekli karistirarak

ilave edin. Çorbayi bir tasim kaynatarak atesten alin. Isterseniz küçük bir

tavada çok az margarini eritip küp seklindeki ekmekleri kitirlasana dek

kavurduktan sonra çorbayla birlikte servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...



counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved