Elmalı Puf Kurabiye

15 Ekim 2012 Pazartesi 0 yorum


Malzemeler:
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
125 gr margarin
1 çay bardağı yoğurt
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (şekerli vanilin)
İçi için:
tarçın
3 adet elma
3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
İstediğiniz miktarda pudra şekeri
Yapılışı:
1-    Elmaları rendeleyin, içine toz şekeri ve tarçını ekleyerek teflon bir tavada suyunu çekinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
2-    Hamur malzemelerini ister elinizde isterseniz mikserin hamur aparatını takarak yoğurun. Ellerinizi ve tezgâhı unlayıp hamuru top haline getirin.
3-    Toparlanan hamuru bolca unladığınız masanıza koyup merdane yardımıyla inceltin ve su bardağı ile daireler kesin. (Yaklaşık 20 tane çıkacak.)
4-    Kestiğiniz dairelerin dışından kalan hamuru elinizle toplayıp tekrar yoğurun ve üzerini örterek kenara alın.
5-    Soğuyan elmalı harcı kestiğiniz dairelerin 10 tanesinin ortasına azar azar paylaştırın.
6-    Kalan 10 taneyi harç koyduklarınızın üzerine kapatın. Çatal yardımıyla kenarlarını hava almayacak şekilde kapatın. İsterseniz tekrar su bardağı ile fazlalıkları kesip düzeltin.
7-    Kenara ayırdığınız hamura da aynı işlemleri uygulayın. Tüm kurabiyeleri 1-2 cm aralıklarla tepsiye dizin.
8-    180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.


counter Kişi Okudu.
:
 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved