Engellerini üretimle aşıyorlar

6 Ekim 2012 Cumartesi 0 yorum


Rehabilitasyon merkezindeki bedensel engelliler, grafik tasarım, montaj ve dikiş işlerinde çalışarak üretime katkı sağlıyor.

Dilek Sabancı Gülen Yüzler Engelliler ve Mesleki Rehabilitasyon ve İş Yeri Merkezi'nde istihdam edilen engelliler, atık kağıt toplayarak, grafik-bilgisayar atölyesinde çalışarak, file üreterek, montaj ve paketleme işlerinde çalışarak üretime katılıyor.

Belde AŞ Genel Müdür Yardımcısı Murat Uzar, 6 dönüm arazi üzerinde 4 bin metrekare kapalı alandan oluşan merkezde 31'i engelli olmak üzere 55 çalışan bulunduğunu belirterek, engellilerin iş yaşamında etkin olmalarını amaçladıklarını söyledi.

Dikim atölyesinin merkezdeki iş kollarından en önemlisini oluşturduğunu dikkati çeken Uzar, atölyelerinde her türlü iş elbisesini imal edebildiklerini ifade etti.
Uzar, geçen yıl 26 bin 500 parça, bu yılın ilk yarısında ise 12 bin parça iş elbisesini hazır hale getirdiklerini anlatarak, özel sektöre hitap eden anlayışla sanayicilere yönelik iş elbisesi ihtiyacının giderilmesine çalıştıklarını anlattı.

Geri dönüşüm için kağıt topladıklarını ve A4 fotokopi kağıdı paketlediklerini, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin fotokopi ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Uzar, “Geçen sene 600 bin kilo atık kağıt topladık ve geri dönüşümünü sağlayarak, merkezimize kazanç sağladık” dedi.

Uzar, bir dönüm kapalı ve 2 dönüm açık olmak üzere, 3 dönümlük alanda sera merkezi kurduklarını, serada 5 engelliyi istihdam ettiklerini ifade ederek, süs bitkisi ve fide üretimi gerçekleştirdiklerini, geçen yıl 300 bin süs bitkisi ve fide sattıklarını, çevre düzenlemesi konusunda etkin çalışmalar yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne de ciddi anlamda satış yaptıklarını kaydetti.

Uzar, 17 Ağustos 1999 depreminde enkaz altında kalarak engelli durumunda olanların da Gülen Yüzler Projesi kapsamında merkezde çalıştığını vurgulayarak, istihdam edilen engellilerin iş yaşamında kendilerini daha etkin gördüklerini bildirdi.

Bedensel engelliler
Gülen Yüzler'in engelli çalışanlarından Özlem Becerikli, engelli arkadaşlarının büyük bir kısmının çalışmadığını, merkezdeki ortamı anlatınca onların da çalışmak istediğini söyledi.

Bedensel engelli Cihan Kubilay da dikiş işini merkezde öğrendiğini belirterek, “Bizim gibi engelli arkadaşların bir arada olduğu aile ortamında çalışıyoruz. Burası hem iş yeri hem de rehabilitasyon merkezi. Allah nasip ederse buradan emekli olacağım. İnşallah Kocaeli'deki engelli arkadaşlarım, kader arkadaşlarımın da bu şekilde güzel bir ortamda çalışmalarını dilerim” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda halterci olduğunu dile getiren Kubilay, 2010 yılında Malezya'da katıldığı bir turnuvada dünya 6'ncısı olduğunu ve gelecek sene katılacağı Avrupa Şampiyonası'nda ilk 3'e girmeyi hedeflediğini vurguladı.

1999 depreminde evinin enkazında kalan, 6 saat sonra kurtarılan ve aylarca hastanede tedavi gören Yalçın Demirel de merkezde 2003'ten bu yana çalıştığını anlatarak, “Burada grafik tasarım işi yapıyorum. İş elbiselerine baskı yapıyorum. Yaptığımız işlerin tasarımını bilgisayarda ben çiziyorum. Böyle bir ortamda çalışmaktan mutluyum” şeklinde konuştu.

counter Kişi Okudu.
:
 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved