ŞEHRİYELİ MANTAR ÇORBASI

5 Ekim 2012 Cuma 0 yorum


ŞEHRİYELİ MANTAR ÇORBASI






Malzemeler



1 paket kültür mantarı(yaklaşık 400 gr)

1/2 çay bardağı tel şehriye

2 yemek kaşığı tereyağ

3 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı süt

Tuz, karabiber,kırmızı pul biber

Az nane

Yeteri kadar su



Yapılışı



Mantarlarımızı yıkadıktan sonra bir müddet sirkeli suda bekletelim. Daha sonra ince ince doğrayalım. Tenceremizde tereyağımızı eritelim. Unumuzu ve şehriyemizi atıp bir iki kavuralım. Mantarlarımızı koyalım. 3 su bardağı su ilave edelim. (unumuzun topaklanmaması lazım)Biraz karıştırdıktan sonra tenceremizin kapağını kapatalım. Mantarlar biraz yumuşadıktan sonra sütümüzü ekleyelim. Tuzunu, karabiberini koyalım. Piştiğinde arzuya göre kırmızı pul biberini ve nanemizi az sıvıyağda bir iki çevirip çorbamızın üzerine dökelim. Servis kaselerimize alıp afiyetle yiyelim.



ŞEHRİYELİ MANTAR ÇORBASININ ŞİFASI



1. Bu çorba zayıf, kansız kişiler için çok iyi bir gıdadır.

2. Gözün görme gücünü artırır.

3. Et yemeyenler mantar çorbası içtiklerinde vücut için gerekli proteini alırlar.

4. Kan yapar bedenen ve zihnen gelişmeyi sağlar. Yorgunluğu giderir.

5. Mantar çorbasını sık içenlerde kolesterol düşük çıkar

6. Bağışıklık sistemini güçlendirerek kişinin dirençli olmasını sağlar.

counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved