Taze Bakla Ezmesi Tarifi

7 Ekim 2012 Pazar 0 yorum


Taze Bakla Ezmesi
MALZEMELER

1 kg. taze iç bakla

1,5 çay bardagi sizma yag

1 adet büyük sogan

1/2 kahve fincani limon suyu

3 tatli kasigi toz seker

1/2 demet dereotu

Tuz



YAPILIŞI

Taze baklanin iç kabuklarini soyun. Yikadiktan sonra tencereye koyun.

Dörde bölünmüs sogan, sizma zeytinyagi, limon suyu, tuz, seker,

dereotunun yarisi ve 3 su bardagi su ekleyin. Orta ateste bakla

yumusayincaya kadar pisirin.

Bakla pistikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendirda karistirarak

püre haline getirin.

Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabinda 1 - 2 saat bekletin.

Taze bakla ezmesini, servis tabagina ters çevirerek çikarin, üzerine

kiyilmis dereotu serpip servis yapin.
counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved