Tencerede palamut buğulama

17 Ekim 2012 Çarşamba 0 yorum


Tencerede palamut buğulama


Malzemeler;

3 adet temizlenmiş dilimlenmiş palamut,

3 adet patates

3 adet kuru soğan

5 adet domates,

1-2 adet defne yaprağı

1/2 çaybardağı sıvı yağ,

1 yemek kaşığı tereyağ,

Tuz, limon,



Yapılışı;



Tenceremizin en altına iri doğradığımız soğanlarımızın yarısını koyalım. Üzerine palamutlarımızı dizelim. Tekrar soğanlarımızı dizelim. Patateslerimizi dizelim. Sıvı yağımızı üzerine gezdirelim.


 Domates ve limonlarımızı dizip tuzunu üzerine serpeleyelim. Terayağ parçacıklarını üzerine yayalım.


Önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte sebzelerin hepsi pişene kadar bekletelim. Ocaktan indirip servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

Tencerede palamut buğulamanın şifası;
01. Sindirim sistemine faydalıdır.
02. Kalp damar sağlığına fayda
sağlar.
03. Çocukların zeka gelişimine faydalıdır.
04. Kemik sağlığına
faydalıdır.
05. Göz sağlığında fayda sağlar.
counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved