Un Helvası Tarifi

17 Ekim 2012 Çarşamba 0 yorum


Malzemeler:
- 250 gram tereyağı
- 2 su bardağı un
- 2.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya

Un ve tereyağı bir tencereye koyup, yaklaşık 1 saat boyunca en kısık ateşte kavuruyorsunuz. Bu süre içinde sıvı kıvama geçiyor arada sorun yok devam karıştırmaya.Her şey yolunda.Ben koyu renk seviyorum siz damak zevkinize göre olma evresini tamamlaya bilirsiniz.Rengi koyulaşınca
Ayrı bir kap da sütü,şekeri ve vanilya yı karıştırın.Sıvı karışımı unlu karışama ekleyin.Bu esnada ateş harlı olmalı.Unlu karışıma iyice yedirene kadar karıştırıyoruz.Koyulaşınca hazır demektir.
İster şekilli kalıplarla ister ara ara ıslatıp kaşığı servis yapa bilirsiniz.

Afiyet Olsun...
counter Kişi Okudu.
:
 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved