Terbiyeli Semiz Otu Çorbası Posted: 20 Nov 2012 12:29 AM PST  | Terbiyeli Semiz Otu Çorbası | Malzemeler: - 1 demet semizotu
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 4 su bardağı su
- Tuz
Terbiyesi İçin; - 2 çorba kaşığı un
- 2 diş sarımsak
- 1 yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı yoğurt
Hazırlanışı: Semiz otları yıkanır suyu süzdürülür. Bir tencerede sıvı yağ konup semiz otlarını ve pirinçleri ilave ederek kavurun, suyu ekleyin kaynamaya alın. Unu, limonun suyu ve sarımsağı bir kapta çırpın. Ilındırarak çorbaya ilave edilir. Bir taşım kaynatılır, servis yapılır.  
 |
Çıtır Börek Posted: 20 Nov 2012 12:08 AM PST  | Çıtır Börek | Malzemeler: - 4 yufka
- 250 gr tereyağ ( eritilmiş )
İç Harcı İçin; - 500 gr kıyma
- 2 adet patates
- 2 adet soğan
- Tuz, karabiber
Yapılışı: İç Harcının Hazırlanışı; Soğanlar az sıvı yağda kavrulur üzerine kıyma ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. En son olarak da 2 adet patates çiğden rendelenip ilave edilir ve kavrulur. Baharatları eklenir. Yufka tezgaha serilir üzerine tereyağ sürülür ve un serpilir. Yufka 2' ye katlanır ve tekrar yağ sürülüp un serpilir. Geniş tarafına hazırladığımız harcı koyulu sıkı sıkı sarılarak rulo yapılır. Yapmış olduğumuz rulo verev verev kesilerek fırın tepsisine dizilir. Üzerine tereyağı sürülüp fırında pişirilir.  
 |
Yorum Gönder