Pepeçura

22 Ekim 2012 Pazartesi 0 yorum


Pepeçura

Malzemeler;

2 kg. siyah üzüm (kokulu
trabzon üzümü)
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı buğday
nişastası
1/2 çay bardağı un
Yeteri kadar su (6-7 su bardağı)



Yapılışı;

Üzümleri saplarından ayıralım.
6 bardak su ile birlikte ocağın üzerine koyalım. Kaynamaya başladığında şekerini
ekleyelim. Üzümler yumuşamaya başladığında ateşten indirelim. Süzgeçten geçirip
posasını ayıralım. Üzüm suyumuzu tekrar ateşin üzerine koyalım. Unumuzu ve
nişastamızı ayrı bir kabta bir miktar üzüm suyu ile karıştıralım. İyice sıvı
hale geldiğinde. Kaynamaya başlaya üzüm suyumuza azar azar ilave edip 10-15
dakika kaynadığında üzüm suyumuz koyulaşmaya başladığında ateşten alıp servis
tabaklarına koyup afiyetle yiyelim.




Pepeçuranın şifası;

01. Bağışıklık
sistemini kuvvetlendirir.
02. Vücudun harcadığı enerjinin kısa sürede geri
kazanılmasında faydalıdır.
03. İnsanın iş verimliliğini artırır.
04.
Böbreklerin ve karaciğerin iyi çalışmasını sağlar.
05. Kireç iltihaplanmasını
önler.
06. Vucuddaki yağların erimesine yardımcı olur.
07. Kansere karşı
koroyucudur.
08. Anne sütünü artırır.
09. Bağırsak hareketlerini
hızlandırır. Kabızlığa iyi gelir.
10. Karaciğer rahatsızlığında ve
kansızlıkta fayda sağlar.
counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved