Afgan Kurabiyesi

10 Ekim 2012 Çarşamba 0 yorum



Kurabiye İçin Malzemeler
180 gram Tereyağı (oda sıcaklığında)
100 gram Toz Şeker
175 gram Un
30 gram Kakao
50 gram Mısır Gevreği
40 gram Taze Hindistancevizi Rendesi
30 gram İnce Doğranmış Ceviz

Çikolatalı Üst Kaplama İçin Malzemeler
150 gram Pudra Şekeri
2 Yemek Kaşığı Kadar Kakao
1/4 Çay kaşığı Kadar Vanilya Esansı
1 Yemek Kaşığı Kadar Kaynar Su
Kurabiyenin Hazırlanışı
Tüm kurabiye tariflerinde olduğu gibi fırınımızı 180 derece sıcaklığa getirerek ısıtalım. İki adet yağlı kağıt serilmiş kurabiye tepsimizi hazır hale getirelim. Bir miktar şeker ve tereyağımızı orta hızda çalıştırdığımız mikserimiz ile krema kıvamına ulaşıncaya kadar çırpalım. Mikser hızını bir önceki devire düşürerek içerisine az miktarda kakao ve biraz daha şeker ekleyerek iyice karışmalarını sağlayın. Mısır gevrekleri ve Hindistan cevizi karışımında rende yardımıyla bu karışıma eklenmesini sağlayın. Bu karışımın oluşması için ise rende kullanmanız önemli olacaktır. Kesinlikle metal kaşık kullanmamaya dikkat edin. İmkanınız varsa tahta kaşık kullanmanız önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Tarifimizin başında da değindiğimiz tepsilerin üzerine hamurumuzu birer parmak gelecek şekilde keserek 20-25 parçaya ayıralım. Tahmini olarak 15 dakika kadar pişirelim. Bu pişirme işlemi bittikten sonra tel ızgaramızın üzerinde soğumaya bırakalım.
Çikolata Eklenmiş Üst Kaplamanın Hazırlanışı: Pudra şekerini bir kabın içine ekleyerek bir miktar kakao koyalım, daha sonrasında ise bu karışıma tercihen biraz da vanilya koyarak azar azar su ile istenilen kıvama gelmesini sağlayalım. Her kaplamanın üzerine bu karışımı sürelim.
counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved