Kurabiye İçin Malzemeler
1 Çay Bardağı Kadar Pudra Şekeri
1 Yumurta Beyazı
Yarım Çay Bardağı Kadar Sıvı Yağ
1 Paket Yumuşak Margarin (250 gram Kadar)
4 Su Bardağı Kadar Un
1 Çay Bardağı Kadar İnce Dövülmüş Ceviz
1 Çay Kaşığı Kadar Tepeleme Dolu Tarçın
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Kurabiyenin Hazırlanışı
Hazırlanması esnasında size belirttiğimiz tüm malzemelerimizi bir karıştırma kabına koyarak bir hamurun oluşması sağlanır. Meydana gelen bu hamur ise daha sonrasın avuç içini dolduracak parçalar oluşturularak yuvarlanır. Yuvarlanma işlemi bittikten sonra ise öncede 160 derece de ısıtılmış fırın tepsisine koyularak yaklaşık olarak yarım saat süresince pişirilir. Kurabiyelerimiz ise fırından çıkarıldıkları andan itibaren bir miktar şeker veya tarçın ilave edilerek servis tabağımızın içerisine alınır. Daha sonrasında servis yapılır. Afiyet olsun.
1 Çay Bardağı Kadar Pudra Şekeri
1 Yumurta Beyazı
Yarım Çay Bardağı Kadar Sıvı Yağ
1 Paket Yumuşak Margarin (250 gram Kadar)
4 Su Bardağı Kadar Un
1 Çay Bardağı Kadar İnce Dövülmüş Ceviz
1 Çay Kaşığı Kadar Tepeleme Dolu Tarçın
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Kurabiyenin Hazırlanışı
Hazırlanması esnasında size belirttiğimiz tüm malzemelerimizi bir karıştırma kabına koyarak bir hamurun oluşması sağlanır. Meydana gelen bu hamur ise daha sonrasın avuç içini dolduracak parçalar oluşturularak yuvarlanır. Yuvarlanma işlemi bittikten sonra ise öncede 160 derece de ısıtılmış fırın tepsisine koyularak yaklaşık olarak yarım saat süresince pişirilir. Kurabiyelerimiz ise fırından çıkarıldıkları andan itibaren bir miktar şeker veya tarçın ilave edilerek servis tabağımızın içerisine alınır. Daha sonrasında servis yapılır. Afiyet olsun.
Yorum Gönder