Bolu Usulu Patates Çorbası Tarifi

7 Ekim 2012 Pazar 0 yorum


Bolu Usulü Patates Çorbası

MALZEMELER

3 çorba kasigi un

1 çorba kasigi tereyagi

1 yumurta

4 patates

4 dis sarmisak

1 çorba kasigi salça

2 su bardagi yogurt

Tuz, karabiber



YAPILIŞI

Patatesleri soyduktan sonra küp seklinde kesin. Patatesi yikayip süzün ve

bir tencerede yedi su bardagi (1.5 lt) suyla ocaga koyun. Patatesler

yumusayana kadar 15 dakika civarinda haslayin. Unla yumurtayi iki su

bardagi suyla karistirirak ezin. Pismek üzere olan pateteslerin bulundugu

tencereye hazirladiginiz terbiyeyi yavas yavas katin ve bes dakika

kaynatin. Terbiyeyi kaynayan çorbaya katarken mutlaka devamli

karistirarak topaklasmasini önlemelisiniz. Salçayla tereyagini ocakta isitin

ve bir fincan su ilave ederek çorbaya ekleyin. Diger yandan sarmisagi

soyup incecik ezin ve çorbaya katin. Tuz ve karabiberi ekleyin.

counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved