Bolu Usulü Taze Fasulye Çorbası Tarifi

8 Ekim 2012 Pazartesi 0 yorum


Taze Fasulye Çorbası

MALZEMELER

4 çorba kasigi un

2 çorba kasigi tereyagi

1 yumurta

750 gr taze fasulye

1 domates

1 çorba kasigi salça

2 su bardagi yogurt

Tuz, karabiber

5 adet tavuk suyu



YAPILIŞI

Taze fasulyeleri yikayip süzün ve ayiklayin. 1.5 cm uzunlugunda parçalar

halinde kesin. Domatesi rendeden geçirin. Tereyagini kizdirin ve içine taze

fasulye, rendelenmis domates ve salça ekleyin. Üç dakika harli ateste

kavurun. Üzerine 1.5 lt (sekiz su bardagi) su ilave edin. 25 dakika

kaynatin.

Bir kapta un, yumurta, yogurdu ve 2.5 su bardagi su ile ezerek karistirin.

Hazirladiginiz terbiyeyi fasulyeleri pismek üzere olan çorbaya karistirarak

katin ve bes dakika daha kaynatin. Sicak olarak servis yapin.

Afiyet olsun...

counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved