Semizotlu Cacık Tarifi

8 Ekim 2012 Pazartesi 0 yorum


Semizotlu Cacık
MALZEMELER

150 gr Semizotu

2 Su Bardagi Nohut

3-4 Dis Sarmisak

1 Tatli Kasigi Kuru Nane

3 Çorba Kasigi Zeytinyagi



YAPILIŞI

Semizotunun kök kisimlarini ayiklayip, bol suda yikayalim. Sarmisaklari

havanda döverek, yogurda ekleyelim.Yogurda çok az su ilave edelim. Koyu

ayran kivamina gelinceye kadar bir çatal yardimiyla iyice çirpalim.

Yikanmis semizotunun suyunu süzdükten sonra bir ekmek tahtasinin

üzerine koyup, keskin bir biçak yardimiyla yarim cm araliklarla

dograyalim. Iri Iri dogradigimiz semizotunu ve tuzu, çirptigimiz yogurdun

içine ilave edelim. Hepsini karistirdiktan sonra kaselere dolduralim.

Üzerine zeytinyagi gezdirelim. Kuru nane serptikten sonra yemeklerin

yaninda servis yapalim



counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved