Kayısılı Kurabiye

10 Ekim 2012 Çarşamba 0 yorum



Malzemeler:
1 paket margarin (250 gram)
5 yemek kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı un
5 adet kuru kayısı
1 paket kabartma tozu
Üzeri için pudra şekeri
Hazırlanışı:
Kayısıları yumuşaması için ılık suda 5 dakika bekletin.
Suyunu süzüp çok küçük parçalar halinde doğrayın.
Yoğurma kabına; kayısı, margarin, şeker, kabartma tozu ve unu alıp karıştırın.
Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun.
Hamuru düz bir zemine alıp merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın.
Açtığınız hamurdan kalıp yardımıyla kurabiyeler çıkarın.
Hafif yağlanmış fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp hafif ılınması için bekletin.
Ilınmış kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.
Not: Kurabiyeleri cam bir kavanozun içinde saklayarak uzun süre taze kalmalarını sağlayabilirsiniz.
counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved