
Malzemeler:
1 kg sert şeftali
1 kg toz şeker
½ taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı tereyağı
1 kg toz şeker
½ taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Şeftalileri yıkayıp, soyun ve ortadan ikiye ayırın. Çekirdeklerini çıkartın. Orta kalınlıkta dilimleyin.
Pişirme tenceresinin dibine toz şeker ilave edin. Üzerine bir sıra dilimlediğiniz şeftaliden yerleştirin. Bu işlemi şeftaliler ve toz şeker bitene kadar tekrarlayın.
Tencerenin kapağını kapatın bu şekilde bir gece bekletin.
Sabah şeker erimiş şeftaliler suyun içinde kalmıştır. Şeftalileri kevgir yardımı ile temiz ve kuru bir tabağa (şurubun içinden) alın. Tereyağı ekleyin. (Bu işlemi reçelin köpürmemesi için yapıyoruz.)
Tencereyi ocağa alın. Şurup koyulaşıp reçel kıvamına gelmeye başladığında şeftalileri ekleyin ve iki taşım kaynatın. (Tereyağı eklediğim için çok az köpük oldu oluşan köpükleri tahta kaşık ile aldım.)
Limon suyu ilave edip karıştırın. Ocağı kapatın.
Reçeli pişirme tenceresinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kuru ve temiz kavanozlara paylaştırın.
Kapaklarını sıkıca kapatın. Serin ve ışık almayan bir yerde muhafaza edin.
Afiyet olsun.
Şeftalileri yıkayıp, soyun ve ortadan ikiye ayırın. Çekirdeklerini çıkartın. Orta kalınlıkta dilimleyin.
Pişirme tenceresinin dibine toz şeker ilave edin. Üzerine bir sıra dilimlediğiniz şeftaliden yerleştirin. Bu işlemi şeftaliler ve toz şeker bitene kadar tekrarlayın.
Tencerenin kapağını kapatın bu şekilde bir gece bekletin.
Sabah şeker erimiş şeftaliler suyun içinde kalmıştır. Şeftalileri kevgir yardımı ile temiz ve kuru bir tabağa (şurubun içinden) alın. Tereyağı ekleyin. (Bu işlemi reçelin köpürmemesi için yapıyoruz.)
Tencereyi ocağa alın. Şurup koyulaşıp reçel kıvamına gelmeye başladığında şeftalileri ekleyin ve iki taşım kaynatın. (Tereyağı eklediğim için çok az köpük oldu oluşan köpükleri tahta kaşık ile aldım.)
Limon suyu ilave edip karıştırın. Ocağı kapatın.
Reçeli pişirme tenceresinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kuru ve temiz kavanozlara paylaştırın.
Kapaklarını sıkıca kapatın. Serin ve ışık almayan bir yerde muhafaza edin.
Afiyet olsun.