Gül Reçeli

10 Ekim 2012 Çarşamba 0 yorum


Malzemeler:
* 150 gr. kokulu gül yaprağı(
* 1 çay bardağı limon suyu
* 2.250 gr. tozşeker (9 su bardağı)
* 550 ml. su (2,5 su bardağı)
Hazırlanışı:
1. Gül yaprakları bir kaç su yıkanır. Uçlarındaki beyazlıkları alınır. Süzülmeye bırakılır.
2. Bahar mevsiminde yapılırsa üzerine 250 gr. şeker ve limon suyunu ilave edip yapraklar çok ezilmeden yoğrulur. Üstü kapalı serin bir yerde iki gün bekletilir. Kış mevsimi için gül yapraklarını limon tuzu ve az bir şekerle yoğrulur. Derin dondurucuda saklanır.
3. Bakır bir tencerede şeker ve su tahta bir kaşıkla karıştırarak kaynatılır. Biraz kıvama gelince gül yaprakları ilave edilir istediğiniz kıvama gelinceye kadar üzerindeki köpükler alınarak kaynatılır (Çok kaynatılınca yapraklar sertleşir). Ocaktan alıp ılınınca kavanozlara aktarılır.
4. Derin dondurucudaki güllerle yapacaksanız, aynı ölçülerle kaynattığınız şuruba yaprakları ilave edin.
counter Kişi Okudu.
:
 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved