Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma |
- Kıymalı Gözleme
- Kıymalı Ev Böreği
- Tennuri Çorbası
- Közlenmiş Brokolili Makarna Salatası
- Rengarenk Kış Salatası
- Oktay Usta Giresun'da Tirebolulu bayanlarla bir araya geldi
- Karnabahar Türlüsü
Posted: 10 Nov 2012 10:27 AM PST ![]() hamuru için:
üzeri için:
HAZIRLANIŞI: un karıştırma kabına alınır. ortası havuz açılır.maya ve tuz eklenir. alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğrulur. bir süre dinlendilir. İç harcı için; tavaya kıyma alınır.üzerine közlenmiş patlıcan doğranarak alınır.tuzu, baharatı ayarlanır.taze soğan ve maydanoz dogranarak ilave edilir, yoğrulur.kıvamı koyu olursa biraz su katılabilir. dinlendirilen hamur 10 bezeye ayrılır.hamur olabildiğince ince açılır. iç harç yarısına sıvanarak hamur kapatılır.yağlanmış tepsiye alınarak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.pişen gözlemeler doğranarak servis tabağına alınır.üzerine çırpılmış yoğurt ve tereyağında kavrulmuş salça dökülerek servis yapılır. | ||||||
Posted: 10 Nov 2012 03:27 AM PST
Malzemeleri:
İçi İçin:
Yapılışı: Süt, sıvı yağ, çok az ılık suda ısıtılmış maya, un ve tuz ile yoğrulur. Hazırlanan hamur hiç dinlenmeden ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp açılır. Mümkün olduğu kadar büyük açılır. Bir kenarda yarım paketten fazla margarin eritilir, içine aynı miktarda sıvı yağ karıştırılır. Açılan hamurun içine bu karışım sürülür. Dört tarafı içeri doğru katlanır. Kare şekil oluşur. Katlanan kısımlara da tekrar yağ sürülür. Kare 2' ye bölünür. İçine kıymalı malzeme koyulur, rulo yapılır. Tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı üzerine 1-2 damla su konularak karışım böreğin üzerine sürülür. Tepside mayalandırılır. | ||||||
Posted: 10 Nov 2012 03:12 AM PST
Malzeme:
Hazırlanışı:
Püf Noktası: Mercimek ve pirinç çok iyi haşlanmalıdır. Kıymaya eklenirken hızlı bir şekilde karıştırılmalıdır. Özellikleri:
| ||||||
Közlenmiş Brokolili Makarna Salatası Posted: 10 Nov 2012 02:42 AM PST
Malzemeler:
Sosu İçin:
Üzeri İçin: ½ su bardağı ceviz içi Yapılışı:
Tarifin Özellikleri:
| ||||||
Posted: 10 Nov 2012 02:32 AM PST
Malzemeleri:
Sosu İçin:
Yapılışı:
Püf Noktası: Sosu servis edileceği zaman ilave edilmelidir. Tarifin Özellikleri:
| ||||||
Oktay Usta Giresun'da Tirebolulu bayanlarla bir araya geldi Posted: 10 Nov 2012 02:22 AM PST
Ekranların sevilen yüzü ve ünlü yemek ustası Oktay Aymelek, Tirebolu'da kadın hayranlarıyla buluştu. Programı Tirebolu İş Hayatı Dayanışma Derneği düzenledi. Düzenlenen yarışmalarla kadınlar birbirinden güzel yemekler yaparak hünerlerini sergilediler. Ayrıca yarışmalarda başarılı olan hanımlara ödülleri takdim edildi. Tirebolu kapalı spor salonunda gerçekleştirilen etkinlik sonrasında Oktay Usta'nın Yeşil Elma programında giydiği orjinal mutfak önlükleri de satışa sunuldu.
| ||||||
Posted: 10 Nov 2012 02:02 AM PST
Malzemeler:
Püf Noktası: Karnabaharlar sıcakken parçalana bileceğinden, pişerken çok az karıştırılmalıdır. TARİFİN ÖZELLİKLERİ:
|
You are subscribed to email updates from Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma Resimli Yemek Tarifleri To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Yorum Gönder