Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

10 Kasım 2012 Cumartesi 0 yorum

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma


Kıymalı Gözleme

Posted: 10 Nov 2012 10:27 AM PST



hamuru için:
  • 3 su b.un
  • yarım p.yaşmaya
  • içi için:
  • 150 gr.kıyma
  • 2 patlıcan
  • 5 sap taze soğan
  • 1 tutam maydonoz

üzeri için:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 çorba k.salça
  • 1 çorba k.tereyağı


HAZIRLANIŞI:
un karıştırma kabına alınır. ortası havuz açılır.maya ve tuz eklenir.
alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğrulur. bir süre dinlendilir.
İç harcı için; tavaya kıyma alınır.üzerine közlenmiş patlıcan
doğranarak alınır.tuzu, baharatı ayarlanır.taze soğan ve maydanoz
dogranarak ilave edilir, yoğrulur.kıvamı koyu olursa biraz su katılabilir.
dinlendirilen hamur 10 bezeye ayrılır.hamur olabildiğince ince açılır.
iç harç yarısına sıvanarak hamur kapatılır.yağlanmış tepsiye alınarak
fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.pişen gözlemeler
doğranarak servis tabağına alınır.üzerine çırpılmış yoğurt ve
tereyağında kavrulmuş salça dökülerek servis yapılır.


Kıymalı Ev Böreği

Posted: 10 Nov 2012 03:27 AM PST

Kıymalı Ev Böreği
Kıymalı Ev Böreği

Malzemeleri:

  • ½ kg süt ( 2,5 su bardağı süt )
  • 1 su bardağından 1 parmak kadar eksik ayçiçek yağı
  • 1 paket yaş mayanın yada Dr. Outker install mayanın yarısı
  • Tuz
  • Alabildiği kadar un

İçi İçin:
  • Katı yağ
  • Sıvı yağ
  • Soğan
  • Kıyma
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:
Süt, sıvı yağ, çok az ılık suda ısıtılmış maya, un ve tuz ile yoğrulur. Hazırlanan hamur hiç dinlenmeden ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp açılır. Mümkün olduğu kadar büyük açılır. Bir kenarda yarım paketten fazla margarin eritilir, içine aynı miktarda sıvı yağ karıştırılır. Açılan hamurun içine bu karışım sürülür. Dört tarafı içeri doğru katlanır. Kare şekil oluşur. Katlanan kısımlara da tekrar yağ sürülür. Kare 2' ye bölünür. İçine kıymalı malzeme koyulur, rulo yapılır. Tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı üzerine 1-2 damla su konularak karışım böreğin üzerine sürülür. Tepside mayalandırılır.


Tennuri Çorbası

Posted: 10 Nov 2012 03:12 AM PST

Tennuri Çorbası
Tennuri Çorbası

Malzeme:

  • 300 gr nohut
  • 100 gr pirinç
  • 3 adet kuru soğan
  • 250 gr kırmızı mercimek
  • 250 gr kıyma
  • 100 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Et suyu
  • Tuz

Hazırlanışı:
  • Bol su ile nohut haşlanır.
  • Mercimek ve pirinç yıkanıp nohuta eklenip pişirilir.
  • Bir başka tencerede yağ eritilir, yemeklik doğranmış soğan kavrulur.
  • Soğana kıyma eklenir, kavrulur.
  • Kıyma kavrulunca un, nane, kırmızı toz biber ve et suyu eklenir.
  • Kıyma kavrulunca çorba kıvama geldiğinde kıymaya eklenir.

Püf Noktası: Mercimek ve pirinç çok iyi haşlanmalıdır. Kıymaya eklenirken hızlı bir şekilde karıştırılmalıdır.

Özellikleri:

  • Antep yöresine ait yöresel bir çorba çeşididir.
  • Ocak üzerinde 45-50 dk sürede pişer.
  • Kullanılan gereçler: 2 adet tencere, tahta kaşık, kepçe, süzgeç.
  • Çukur yemek tabağında veya çorba kasesinde servis edilir.
  • 8-10 kişiliktir.
  • Protein, vitamin, karbonhidrat yönünden zengindir.


Közlenmiş Brokolili Makarna Salatası

Posted: 10 Nov 2012 02:42 AM PST

Közlenmiş Brokolili Makarna Salatası
Közlenmiş Brokolili Makarna Salatası

Malzemeler:

  • 1 paket penne makarna
  • 1 kg brokoli
  • 5-6 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • ½ çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz, karabiber
Sosu İçin:
  • ½ limon suyu
  • ½ çay bardağı zeytinyağ
  • ½ çay bardağı makarna suyu
  • 1 diş sarımsak - Tuz
Üzeri İçin: ½ su bardağı ceviz içi


Yapılışı:
  • Brokoli saplarından ayrılıp, sarımsak, zeytinyağ, tuz ve karabiber ile iyice harmanlanır.
  • Isıtılmış 230 dereceli fırında ara, ara alt üst edilerek 15-20 dk közlenir.
  • Makarna haşlanıp, suyundan ½ çay bardağı ayrılır.
  • Ayrı bir yerde sos için; limon suyu, zeytinyağ, makarna suyu, dövülmüş sarımsak ve tuz ile iyice karıştırılır.
  • Közlenmiş brokoli, haşlanmış makarna ve közlenmiş kırmızı biberler karıştırılır.
  • Üzerine sos malzemeleri gezdirilip servis tabağına alınır.
Tarifin Özellikleri:
  • Sebzeli ve makarnalı bir salata çeşididir.
  • Porsiyon sayısı: 15-18 kişilik.
  • Ortalama maliyeti: 7-8 tl.


Rengarenk Kış Salatası

Posted: 10 Nov 2012 02:32 AM PST

Rengarenk Kış Salatası
Rengarenk Kış Salatası

Malzemeleri:

  • 2 kök brokoli (Haşlanmış)
  • 5 yeşil soğan
  • 2 haşlanmış havuç 
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • Marul
  • 5 kornişon turşu
  • 6 çeri domates

Sosu İçin:
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon 
  • 3 çorba kaşığı mayonez
Yapılışı:
  • Malzemeler doğranır
  • Brokoliler tabağın kenarına yerleştirilir.
  • Ortasına karışım koyulur.
  • Sosu ilave edilir.
Püf Noktası: Sosu servis edileceği zaman ilave edilmelidir.

Tarifin Özellikleri:
  • Besin değeri açısından; bol miktarda vitamin içermektedir.
  • Kullanılan araç gereçler; karıştırma kasesi, doğrama tahtası.
  • Porsiyon sayısı; 6-8 kişiliktir.
  • Ortalama maliyeti; 4 tl.


Oktay Usta Giresun'da Tirebolulu bayanlarla bir araya geldi

Posted: 10 Nov 2012 02:22 AM PST

Oktay Usta Giresun'da Tirebolulu bayanlarla bir araya geldi
Oktay Usta Giresun'da Tirebolulu bayanlarla bir araya geldi

Ekranların sevilen yüzü ve ünlü yemek ustası Oktay Aymelek, Tirebolu'da kadın hayranlarıyla buluştu. Programı Tirebolu İş Hayatı Dayanışma Derneği düzenledi.



Düzenlenen yarışmalarla kadınlar birbirinden güzel yemekler yaparak hünerlerini sergilediler. Ayrıca yarışmalarda başarılı olan hanımlara ödülleri takdim edildi. Tirebolu kapalı spor salonunda gerçekleştirilen etkinlik sonrasında Oktay Usta'nın Yeşil Elma programında giydiği orjinal mutfak önlükleri de satışa sunuldu.

Tirebolu Resimleri
Tirebolu Resimleri


Tirebolu Resimleri
Tirebolu Resimleri


Karnabahar Türlüsü

Posted: 10 Nov 2012 02:02 AM PST

Karnabahar Türlüsü
Karnabahar Türlüsü

Malzemeler:


  • 1 kg karnabahar
  • 2 orta boy havuç
  • 3 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet yeşil ya da kırmızı biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1-2 yemek kaşığı domates salçası
  • 250 gr parça kırmızı et, ya da tavuk Fileto
  • Bir miktar yağ, bir miktar su
  • Tuz, Karabiber


Yapılışı
  • Tencereye et ya da tavuk koyulup suyu biraz çekilir sonra yağı konulup biraz kavrulur.
  • Ardından ince kıyılmış soğanlar eklenip beraber sotelenir.
  • Daha sonra biber salçası eklenir ve ardından halka şeklinde doğranmış havuçlar ve ezilmiş sarımsaklar eklenir eklenip beraber sotelenir.
  • Ardından, iri küp halinde doğranmış patates, julyen usulü kıyılmış biberler ve karnabaharlar kat, kat eklenir.
  • Domates salçası ve tuz eritilip sebzeler gömülmeyecek şekilde suyu konulur ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Piştikten sonra tencereye karabiber dökülür ve kapağı tekrar kapatılır.
  • Sıcak servis yapılır.
Püf Noktası: Karnabaharlar sıcakken parçalana bileceğinden, pişerken çok az karıştırılmalıdır.

TARİFİN ÖZELLİKLERİ:
  • Sebzeli tencere yemeği olarak da adlandırabileceğimiz bir türlü yemeğidir.
  • Oldukça faydalı ve hafif bir yemektir. Hazmı kolaydır.
  • Tencere, süzgeç, tahta kaşık, bıçak, kesme tahtası... Vs gibi araç gereçlere ihtiyaç duyulur.
  • Verilen ölçüler 6 porsiyonluktur.
  • Ortalama maliyeti şu sıralar karnabahar fiyatları tavan yaptığı için çok belli bir fiyat koyulamıyor ama ortalama  bu yemeğin maliyeti 15 TL civarındadır.
  • Sunumu taze baharatlarla yapılabilir.
  • Tencere yemeğidir. Altı kısık ocakta pişirilirse sebzeler güveç tadında pişer.


counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved