Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

12 Kasım 2012 Pazartesi 0 yorum

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma


Girit Kebabı

Posted: 12 Nov 2012 03:55 AM PST

Girit Kebabı
Girit Kebabı

Malzemeler:

  • 6 adet temizlenmiş çanak enginar
  • 600 gram iri doğranmış kuzu kuşbaşı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 20-25 adet arpacık soğanı
  • 1 baş sarımsak
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz, karabiber
  • İstenirse; 1 su bardağı bezelye

Hazırlanışı:
Soyulmuş arpacık soğanlar, sarımsaklar ve sıvı yağ, bir tencereye alınır. Orta ateşte beş dakika kavrulan soğan ve sarımsaklar bir tabağa çıkarılır.
Aynı yağa kuşbaşı et konur, et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Yeterli miktar da sıcak su konarak etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Pişen etin üzerine küçük üçgenlere bölünmüş enginarlar, kavrulmuş soğan ve sarımsaklar ile tuz karabiber atılır. İstenirse yeterli miktar da bezelye atılarak enginarlar pişinceye kadar kapak kapalı olarak orta ateşte kaynatılır.
Ateşten alınır, ince doğranmış dereotu serpilerek sıcak servis yapılır.

Not: Girit kebabı, sade pirinç pilavı ile servis edilebilir.

Tarifin Özellikleri:
Ürünün çeşidi: etli sebze yemeği.
Pişirme tekniği ve özellikleri: ocakta 1 saat kadar
Hazırlıkta kullanılan araçlar: bıçak, kesme tahtası, tencere, kaşık.
Sunum ve servis şekilleri: servis tabağında üzerine ince kıyım dereotu serperek.
Porsiyon sayısı: 10 kişilik.
Ürüsün ve ana malzemenin besin değeri: etten dolayı protein, enginardan dolayı bol vitamin ve mineral içerir.
Maliyeti: 23 tl


Tavuk Kokoreç

Posted: 11 Nov 2012 10:59 PM PST

Tavuk Kokoreç
Tavuk Kokoreç

Malzemeler:

  • Tavuk eti (But kısmından)
  • İç yağı ve sade yağ
  • Sivri biber
  • Domates
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
     *Sevenler için Kimyon ve ince kıyılmış taze soğan hatta 1-2 diş sarımsak

Yapılışı:
  • 2-3 cm boyunda ve kalem kalınlığında kestiğimiz tavuk etlerini bir miktar ince kıyılmış iç yağ ile kavurmaya başlayalım.
  • Etler suyunu salıp da çektiği zaman ufak, ufak kestiğimiz sivri biberleri de tencereye ilave edip karıştırarak birazcık renk almasını sağlayalım.
  • Kabuğunu soyup ufak kuşbaşı kestiğimiz domatesleri de koyup bir iki sefer karıştırdıktan sonra baharatlarını atıp sıcak lavaş ekmeğe veya pideye oda olmazsa yarım ekmeğe salçası ile birlikte koyup sıcak olarak afiyetle yiyelim. (salçası için hazır domates püresi kullanılır, kaynatılarak lavaşa sürülür.)
Not:Tavuk etlerinin rengi et rengine dönmeli ve biraz acı olarak tüketmek daha iyi olur.


counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved