Aşure Tarifi

27 Aralık 2012 Perşembe 0 yorum

Aşure Tarifi:






AŞURE
aşure
MALZEMELER

2 su bardagi asurelik bugday

1 su bardagi nohut

5 su bardagi tozseker

1 su bardagi kuru fasulye

15 su bardagi su

Yarim su bardagi pirinç

1 su bardagi kuru üzüm

1 su bardagi küp dogranmis kayisi

1 su bardagi dogranmis kuru incir

1 portakal

Süsleme için:

1 su bardagi kus üzümü

Çekilmis ceviz içi, Antep fistigi

Tarçin, nar taneleri


YAPILIŞI

Bugday, fasulye, nohut ve üzümü yikayip ayri kaplarda bir gece önceden

islatin. Ertesi gün bugdayi süzüp büyük bir çelik tencereye alin. 15 su

bardagi su ekleyip kaynatin. Üzerinde biriken köpügü bir kevgirle alip

tencerenin kapagini kapatin ve 30 dakika kaynatin. Fasulye ve nohutu

süzüp ayri kaplarda haslayin. Pirinci yikayip süzün ve bugdaya ilave edin.

Bugday taneleri iyice yumusayincaya kadar  kisik ateste arasira karistirarak

pisirin. Bugdayin suyu un çorbasi kivamina gelmek üzereyken tozseker, nohut

ve kuru fasulyeyi ekleyin. Portakalin kabugunu ince ince dograyip karisima

ekleyin. Kuru üzüm ve kuru kayisiyi ilave edip karistirin. Birkaç tasim

kaynattiktan sonra atesten alin. Asure pistikten sonra dogranmis inciri ekleyip

karistirin. Sicakken kaselere bosaltin. Soguyunca üzerini ceviz içi, Antep fistigi,

kus üzümü, tarçin ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapin. Istege bagli olarak

gülsuyu da serpebilirsiniz.



counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved