Elmalı Kaşık Çöreği Tarifi

27 Aralık 2012 Perşembe 0 yorum

Elmalı Kaşık Çöreği Tarifi:




ELMALI  KAŞIK ÇÖREĞİ

elmalı kaşık çöreği
MALZEMELER

120 gr margarin

Yarim su bardagi süt

1 Adet yumurta

1 Su bardagi tozseker

2 Su bardagi un

Yarim paket kabartma tozu

1 Tatli kasigi tarçin

Yarim çay kasigi tuz

Yarim rendelenmis portakal kabugu

Elma



YAPILIŞI

Genis bir kapta sütü, sekeri, yumurtayi ve küp küp kesilmis margarini

karistirin. Ardindan yarim paket kabartma tozunu ilave edin.

Kabartma tozunu iyice karistirdiktan sonra unu, tuzu ve tarçini ekleyin.

Yarim portakal kabugunu rendenin küçük tarafi ile rendeleyin.

Malzemelerin üzerine ekleyin. Tüm malzemeler özlesene dek karistirin.

Elmanin kabugunu soyup, çekirdek yataklarini çikarin.

Bir çatal yardimi ile ezerek püre haline getirin.

Bunu karisimin içine ekleyin ve iyice Karistirin.

Sonra bu karisimdan kasik kasik alip, firin tepsisine koyun.

Önceden isitilmis 200 dereceli firinda üzerleri kizarana dek pisirin.

Firindan çikardiktan sonra bir spatula yardimiyla çörekleri yerinden

oynatip, sogumaya birakin.

counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved