Galeta Unlu Poğaça Tarifi

27 Aralık 2012 Perşembe 0 yorum

Galeta Unlu Poğaça Tarifi:







GALETA UNLU POĞAÇA
galeta unlu poğaça
MALZEMELER

Hamuru için :

1 Paket margarin

1 Çay bardagi siviyag

1 Çay bardagi yogurt

1 Adet yumurta aki

1 Paket kabartma tozu

5 su bardagi un

1 Tatli kasigi tuz

Iç malzemesi için :

3 Adet patates

Tuz, kirmizibiber ve karabiber

Üzeri için :

1 Adet yumurtanin sarisi



YAPILIŞI

Patatesleri haslayip kabuklarini soyun ve çatalla ezin. Tuz, karabiber ve

kirmizibiber ekleyip iç malzemesini hazirlayin. Margarin, siviyag, yogurt,

yumurta aki, kabartma tozu, un ve tuzu karistirip kulak memesi yumusakliginda

hamur elde edin. Yumurta büyüklügünde parçalara ayirip yuvarlayin.

Her bir parçayi elinile açin ve içine patatesli karisimi yerlestirip kapatin.

Kenarlarina bir çatal yardimi ile sekil verin. Üzerlerine çirpilmis yumurta

sarisi sürüp galeta ununa batirin ve yaglanmis firin tepsisine dizin. Orta isili firinda pisirin.

NOT : Pogaçalarin sadece üzerine yumurta sarisi sürüp galeta ununa bulayin.

Aksi takdirde tepsiye yapisir.



counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved