Ev Poğaçası Tarifi

27 Aralık 2012 Perşembe 0 yorum

Ev Poğaçası Tarifi:




EV  POĞAÇASI
ev poğaçası
MALZEMELER

Hamuru için :

4 Su bardagi un

300 gr margarin

100 gr yogurt

2 Adet yumurta

1 Tatli kasigi karbonat veya 1 çay kasigi kabartma tozu

1 Çorba kasigi limon suyu

Yeterince tuz

Içi için :

1 Demet dereotu

1 Demet maydanoz

200 gr beyaz peynir



YAPILIŞI

Maydanozu ve dereotunu ince ince kiyip peynirle birlikte karistirin.

Bir kabin içine unu eleyip, ortasini havuz gibi açin. Margarini ezerek

krem haline getirin, yogurt ilave edin, biraz tuz koyun. Limon suyu ve

kabonati unun ayri ayri yerlerine serpistirin. Bütün malzemeleri karistirarak

hamur haline getirin. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika hamuru dinlendirin.

Yarim yumurta büyüklügünde hamurdan parçalar alarak yuvarlayin.

Yarim santim kalinliginda inceltin. Içine daha önceden hazirladiginiz peynirli

içi koyun ve yarim daire seklinde kapatin. Elinizle bastirarak bir santim

kalinliginda yassilastirin. Yaglanmis tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarisini sürün.

180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapin.

Bu benim en çok yaptığım ve evde herkesin beğendiği bir poğaça tarifi. Mayasız

olduğu için kısa zamanda hazırlanıyor. Ben son yaptığım poğaçaları sade yaptım

ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yaptım.  Deneyin

seveceğinizi umuyorum.  Afiyet olsun................

















counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved