Hardal Soslu Çipura Tarifi

27 Aralık 2012 Perşembe 0 yorum

Hardal Soslu Çipura Tarifi:







HARDAL  SOSLU ÇİPURA
hardal soslu çipura
MALZEMELER

4 Adet çipura

1 Adet limon suyu

1 Çorba kasigi siviyag

2 Çorba kasigi margarin

1 Çorba kasigi un

1 Su bardagi süt

1 Çay kasigi hardal

1 Çay kasigi elma sirkesi

5-6 Dal maydanoz

4 Dilim limon



YAPILIŞI

Çipuralarin kilçiklarini çikarip boyuna ikiye bölerek fileto haline getirin.

Filetolari yagli kagit üzerine dizip, her iki yüzüne siviyag sürün.

Tuz, karabiber ve limon suyunu ayri bir yerde karistirip baliklarin iki

yüzeyine de sürün. Rulo haline getirip, yagli kagit ile sarin.

Önceden isitilmis 180 dereceli firinda 20-25 dakika pisirin.

Maydanozu yikayip kiyin. Margarini eritip, unu ilave ederek pembelestirin.

Yavas yavas sütü ekleyip sürekli karistirin. Kaynamaya baslayinca atesi kisin.

Hardal, elma sirkesi, kiyilmis maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber ilave

edip karistirin. 2 dakika daha kaynatip atesten alin. Baliklari yagli kagittan

çikarip servis tabagina alin. Yagli kagitlarda biriken pisme suyunu hardalli

sosa ilave edin. Kisik ateste karistirarak birkaç dakika kaynatip baliklarin

üzerine dökün. Limon dilimleri ile süsleyip sicak olarak servis yapin.

NOT : Çipura filetolarini firin yerine buharda da pisirebilirsiniz.

Ayni yemegi uskumru yada benzeri baliklarla da hazirlamaniz mümkün.



counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved