Hamsi Buğulama Tarifi

27 Aralık 2012 Perşembe 0 yorum

Hamsi Buğulama Tarifi:








HAMSİ  BUĞULAMA
hamsi buğulama
MALZEMELER

1 Kg hamsi

3 Adet orta boy sogan

1 Adet limon

3 Adet domates

2 Kahve fincani zeytinyagi

1 Demet maydanoz

8-10 Adet defne yapragi

Tuz, karabiber

1 Çay bardagi su



YAPILIŞI

Hamsilerin kafalarini ve kilçiklarini çikartip bol suda iyice yikayin.

Hafifçe yagladiginiz tepsiye baliklari bir sira halinde dizin. Üzerine

halka halka dogradiginiz soganlari dizin. Soganlarin üzerine yuvarlak

kestiginiz domatesleri ve incecik dogradiginiz maydanozu ilave edin.

En üste limon dilimlerini ara ara yerlestirin, defne yapraklarini aradaki

bosluklara sikistirin. Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardagi suyu da

koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincani zeytinyagini gezdirin. Tepsinin

agzina yagli kagidi veya alüminyum folyoyu kapatip orta isili firinda pisirin.

Hamsi bugulamayi firindan alip sogutmadan yesil salata ile servis yapin.



counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved