Enginar Çorbası Tarifi

27 Aralık 2012 Perşembe 0 yorum

Enginar Çorbası Tarifi:





ENGİNAR  ÇORBASI
enginar çorbası
MALZEMELER

2 Adet taze enginar veya konserve

2 Su bardagi su

1 Adet limon suyu

2 Çorba kasigi un

2 Çorba kasigi tereyagi

3 Su bardgi sicak et suyu

Yarim demet dereotu

1 Çorba kasigi süt kremasi

4-5 Dal maydanoz

1 Çay kasigi kirmizi tozbiber, tuz



YAPILIŞI

Taze enginarlari temizleyip limon suyu ilave edilmis 2 su bardagi suda

haslayip delikli kepçe ile ayri bir tabaga alin. 1.5 çorba kasigi tereyagini

kizdirip, unu pembelesinceye kadar karistirarak kavurun. Sicak et suyunu

ve enginari hasladiginiz suyu ilave edip kaynatin. Enginarlari ve kiyilmis

dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin. Enginarlar yumusayinca süt

kremasi, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pisirin. Kalan

tereyagini kizdirip, kirmizi tozbiberi kavurun. Çorbanin üzerine

gezdirerek döküp kiyilmis maydanozla süsleyerek servis yapin.
counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved