Havuç Çorbası Tarifi

27 Aralık 2012 Perşembe 0 yorum

Havuç Çorbası Tarifi:





HAVUÇ   ÇORBASI
sütlü havuç çorbası
MALZEMELER

6 Su bardagi etsuyu

3 Adet büyük boy havuç

3 Çorba kasigi siviyag

2 Kahve fincani un

2 Adet yumurta sarisi

1 Su bardagi su

2 Su bardagi süt, tuz



YAPILIŞI

Havuçlari ince dograyip, 2 çorba kasigi siviyagda hafifçe öldürün.

Sonra 1 su bardagi suda haslayin ve iyice yumusak bir hale getirin.

Süzgeçten geçirip, püre haline getirin. Bir tencerede 6 su bardagi etsuyu,

yeterice tuz ve püre haline getirdiginiz havuçlari koyup kaynamaya birikin.

1 Çorba kasigi siviyagda unu kavurun. Karistirarak 2 su bardagi süt ilave edin.

Yumurta sarilarini ilave ederek iyice karistirin. Atesten aldiginiz havuçlu karisima

azar azar dökerek bir taraftanda karistirarak kaynama derecesine gelince bir tasim

kaynatip, ocaktan alin. Sicak olarak servis yapin.



counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved