Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

14 Aralık 2012 Cuma 0 yorum

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma


Ispanaklı Boşnak Böreği

Posted: 14 Dec 2012 03:17 AM PST

Ispanaklı Boşnak Böreği
Ispanaklı Boşnak Böreği

MALZEMELER:


Hamuru İçin:
  • 6 su bardağı un 
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Alabildiğince ılık su
Arası İçin:
  • 250 gr tereyağı veya margarin

İçi İçin:
  • 1 kg ıspanak
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yeterince tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyağ
Üzeri İçin:
  • 1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
  • Hamur İçin; Un, tuz ile karıştırılıp, sıvıyağ ve yeterince ılık su eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Ve 10 dakika dinlendirilir. Hamur limon büyüklüğünde bezelere ayrılıp, her biri tabak büyüklüğünde açılır. Yağ eritilip, açılan hamurların üzerine sürülür. Her biri elle mümkün olduğunca ince açılıp, karşılıklı iki kenar ortaya doğru katlanır.
  • İçi İçin; İnce kıyım soğan sıvıyağda kavrulur. Üzerine kıyma ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Ispanak kendi suyu ile hafif haşlanıp suyu iyice sıkıldıktan sonra ince, ince doğranarak, kıymaya ilave edilir. Yeterince tuz, karabiber ve pulbiber eklenerek ocaktan indirilir. Hamurların katlanan kısımlarına iç yapılıp, iki taraftan ortaya doğru rula şeklinde sarılır ve bıçakla ortadan ikiye kesilir. Hazırlanan tüm hamurlar yağlanmış tepsiye ortadan başlanarak spiral şeklinde dizilir. Üzerine yumurta sarısı ve kalan yağ sürülerek 200 C derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Püf Noktası: Hamurlar yırtılmaması için elle esnetilerek açılmalıdır.

Tarifin Özellikleri:
  1. Ürünün çeşidi: açma börek
  2. Pişirme tekniği ve özellikleri: fırında
  3. Hazırlıkta kullanılan araçlar: yoğurma kabı, oklava, tava, tahta kaşık, yumurta fırçası
  4. Sunum ve servis şekilleri: 2 dilim börek yanında yoğurt ile
  5. Porsiyon sayısı: 15 kişilik
  6. Ürün ve ana malzemenin besin değeri: bol karbonhidrat ve yağ, ıspanaktan dolayı C vitamini içerir.
  7. Maliyeti: 14 tl

Güveçte Mantarlı Tavuk

Posted: 14 Dec 2012 03:14 AM PST

Güveçte Mantarlı Tavuk
Güveçte Mantarlı Tavuk

Malzemeler:

  • Yarım kg mantar
  • Yarım kg tavuk kuşbaşı
  • 6 adet domates
  • 6 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 150 gr tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, karabiber
  • Kekik, kimyon, kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
Soğanlar ince, ince kıyılıp yağda sotelenir. Mantarlar küp, küp doğranır ve eklenir. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Kuşbaşı tavuk eklenir, pişirilir. Biberler eklenir, sotelenir. Sarımsaklar eklenir. Domatesler eklenir. Salça eklenir. Hafif sulu kalacak şekilde pişirilir. Tuzu ve baharatları ayarlanır. Güveç kaplarına paylaştırılır. Üzerine kaşar rendesi eklenir. Fırına verilir ve kaşar eriyince fırından alınır.

ISLAK KEK

Posted: 13 Dec 2012 01:00 PM PST

ISLAK KEK
ISLAK KEK


Malzemeler:


  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı çekilmiş toz ceviz
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu


SOSU İÇİN

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • isteğe göre içine bir cay bardağı hazır çikolata sosu da kata bilirsiniz


HAZIRLANIŞI:
Yumurta şeker iyice çırpılır. sütü ve sıvı yağın ilave edip çırpın daha sonra unu cevizi kakao ve kabartma tozunda ilave edip karıştırın. Yağlanmış 35-40 cm lik tepsiye boşaltılır. 170 derecelik fırında ortalama 35- 40 dk kadar pişirilir. kek fırında pişerken sosu hazırlanır.sosun malzemelerini bir kapda şeker eriyinceye kadar çırpılır.çıkan kek dilimlenip sosu üzerine yedirilir ortalama 15 dk sonra isteğe göre süslenip servis edebiliriz.

HAVUÇLU KEK

Posted: 13 Dec 2012 12:13 PM PST

HAVUÇLU KEK
HAVUÇLU KEK


Malzemeler:


  • 3 adet yumurta
  • 2 adet büyük boy havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2,5 – 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ



HAZIRLANIŞI:
Orta boy kek tepsisini veya kek kalıbını yağlayın.havucu soyup  ince tarafıyla rendeleyin.İlk önce şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sırasıyla vanilin, sıvı yağ, yoğurdu çırpıp,daha sonra. un, kabartma tozunu ekleyin, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Karışım kıvama gelince havuç ceviz ve tarçını ekleyerek karıştırmaya devem edin. 180 derece öncede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

15 Dakika dinlendikten sonra dilediğiniz şekilde kesip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

ELMALI KURABİYE

Posted: 13 Dec 2012 12:27 PM PST

ELMALI KURABİYE
ELMALI KURABİYE


MALZEMELER:


  •  250 gr margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya

ÜSTÜ İÇİN:

  • 1 Çay bardağı pudra şekeri


İÇ MALZEMELERİ

  • 5 adet orta boy elma
  • 1su bardağı öğütülmüş diri ceviz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 cay bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur haline getirin.
İç malzemeleri: elmaları rendeleyip şekeri ilave ederek suyunu çekene kadar ocakta pişirin. Daha sonra ceviz ve üzümü ekleyin. hafif soğuyunca tarçını ilave edin.
dinlenen hamuru merdaneyle açıp 7 cm üçgen şeklinde kesip iç harçları içlerine koyup rulo şeklinde katlayın.180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
pişen kurabiyeleri soğuyunca bol miktarda pudra şekeri eleyip servis yapın. afiyet olsun

Büryan Pilavı

Posted: 13 Dec 2012 11:37 AM PST

Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı su
  • 3/4 çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gr kuşbaşı et
  • Tuz, karabiber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 4-5 adet sivribiber
  • 1/4 limon suyu

Hazırlanışı:
Pirinçler ılık tuzlu limonlu suda yarım saat bekletilir. Etler tencereye alınır, suyunu salıp çekene dek kavrulur. Etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve tuz ekleyerek pişirilir. Pirinçler nişastası gidene dek yıkanır ve suyu süzülür. Tencereye sıvıyağ alınır, pirinçler eklenip kavrulur. Etler ayrı bir tencereye alınır. Üzerine rendelenmiş havuç yayılır. Üzerine piyaz doğranmış soğanlar yayılır. Üzerine küçük doğranmış sivri biberler ve rendelenmiş domates yayılır. Sebzelerin üzerine pirinçler yayılarak sıcak et suyu eklenir ve tuz ayarlanır. Pilav ağır ateşte pişirilir. Ateşten alınıp 15- 20 dk demlendirilerek ters çevrilerek servis yapılır.
counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved