Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

15 Aralık 2012 Cumartesi 0 yorum

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma


Tandır Böreği (Kayseri)

Posted: 15 Dec 2012 04:01 AM PST

Tandır Böreği (Kayseri)
Tandır Böreği (Kayseri)

MALZEMELER:


Hamuru İçin:
  • 2 su bardağı su veya süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 paket yağ maya veya 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Alabildiğince un
Arası İçin:
  • 1 paket margarin veya tereyağı
  • 1/2 su bardağı tahin

İçi İçin:
  • Kavrulmuş kıyma veya peynir
Üzeri İçin:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Susam
Hazırlanışı:
  • Hamur malzemesi karıştırılıp, alabildiğince un ilavesi ile kulak memesi kıvamında yoğrulur ve hamur iki bezeye ayrılır.
  • İlk hamur açılabildiği kadar ince açılıp, üzerine erimiş yağ ve tahin karışımından sürülür.
  • Hamurun ortasına bir tabak koyulup, etrafı kesilir. Kenarındaki parçada 8 parçaya bölünerek ortadaki parçanın üzerine yerleştirilir.
  • Altta kalan hamurun kenarla üstteki hamurların üzerine kapatılıp, aynı şekilde hazırlanan diğer hamurlarla birlikte buzdolabına kaldırılır.
  • Üzerine iç yayılıp, için üzerine de açılan diğer hamur yerleştirilir.
  • Yumurta sarısı, zeytinyağı ile karıştırılıp, hamurun üzerine sürülür ve susam serpilir.
  • Eğer hamur mayalı ise hiç bekletmeden 180 C derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Püf Noktası: Hamur mayalı olursa bekletmeden fırına verilmeli yoksa hamur mayalanır ve katlar oluşmaz.

Özelliği: Tandır böreği, Kayseri de her evde pişen geleneksel bir börektir.

Tarifin Özellikleri:
  1. Ürünün çeşidi: açma börek
  2. Pişirme tekniği ve özellikleri: ocakta ve fırında 1 saat
  3. Hazırlıkta kullanılan araçlar: yoğurma kabı, oklava, kaşık, tepsi, yumurta fırçası
  4. Sunum ve servis şekilleri: servis tabağında iki dilim börek
  5. Porsiyon sayısı: 12 kişilik
  6. Ürün ve ana malzemenin besin değeri: karbonhidrat, yağ, protein
  7. Maliyeti: 14 tl

Mısır Gevrekli Tavuk Dolması

Posted: 15 Dec 2012 04:02 AM PST

Malzemeler:
  • 2 adet tavuk göğüs (kalın fileto şeklinde)
  • 250 gr mantar
  • 5-6 sap ıspanak
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yeterince tuz, karabiber, pulkırmızı biber, biberiye
  • Sıvıyağ
Üzeri İçin: 
  • 2 adet yumurta
  • Yeterince un
  • 1 su bardağı mısır gevreği
  • 1 çay bardağı fındık
Hazırlanışı:
  • Tavuk göğüslerinin derisi alınıp, ikiye ayrılır. Her bir parça enlemesine cep gibi ikiye kesilir.
  • Yemeklik doğranmış kuru soğan sıvıyağda pembeleştirilir, ufak ufak doğranmış havuç, patates, mantar ve ıspanak ilave edilip, sotelenir.
  • Bezelye ve yeterince baharat ilave edilip, ocaktan indirilir.
  • Tavukların içi bu karışımla doldurulduktan sonra ağzı kürdan ile tutturulur.
  • Tavuklar tuz, karabiber, pulbiber, biberiye ve sıvı yağ karışımına bulanır ve fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 C derece fırında 10 dakika kadar pişirildikten sonra, ilk olarak tuz ve karabiber ile çırpılmış  yumurtaya, daha sonra una, ondan sonra da çekilmiş fındık ile karışmış mısır gevreğine bulanarak, kızgın sıvıyağda nar gibi oluncaya kadar kızartılır.
Püf Noktası: Tavukların ağzı kürdan ile tutturulmazsa içi dışarı çıkabilir.

Tarifin Özellikleri:
  1. Ürünün çeşidi: tavuk yemeğidir.
  2. Pişirme tekniği ve özellikleri: fırında ve ocakta 45 dakika
  3. Hazırlıkta kullanılan araçşar: kesme tahtası, bıçak, tava, tepsi, kaşık, kürdan
  4. Sunum ve servis şekilleri: dilimlenerek servis tabağında, yanında patates garnitürleri ile
counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved