Anasayfa
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma
Tiramisu
Posted: 08 Dec 2012 04:51 AM PST
 |
Tiramisu |
Malzemeler:
- 2 adet kedi dili bisküvi
- 1 fincan toz şeker
- 2 çay bardağı neskafe ya da türk kahvesi (isteğe bağlı)(2 su bardağı ılık su ile)
- 2 adet yumurta
- 300 gr labne peyniri 3 krem şanti (2 bardak süt ile)
Süslemek İçin: Kakao
Yapılışı:
- Yumurtalarla şekeri yoğun kıvama getirene kadar mikser ile çırpılır.
- Kahveyi 1 su bardağı sıcak suda etilir.
- Yoğun kıvama getirdiğimiz yumurtalı şekere labne peyniri eklenerek karıştırmaya devam edilir. Krem şantiye de eklenerek 10-15 dakika daha karıştırılır.
- Ardından karışım buzdolabına koyulur ve 1 saat bekletilir. Kedi dili bisküvilerin yarısını kahveye tek, tek bandırarak kabınıza tek sıra halinde yerleştirilir.
- Krema karışımının yarısını kahveye bandırılmış ve kaba dizilmiş bisküvilerin üzerine yayılır. Kalan bisküvileri de kahveye tek, tek batırıp ıslatarak kremanın üzerine dizilir. Kalan kremada en üste dökülerek dolapta bekletilir.
|
Çikolatalı Truff
Posted: 08 Dec 2012 01:39 AM PST
 |
Çikolatalı Truff |
Malzemeler:
- 2 adet kakolu baton kek
- 200 gr bitter çikolata
- 1 sb. iri dövülmüş fındık
- 1 paket krema
Üzeri İçin: Granül şekerleme veya hindistan cevizi
Yapılışı:
- Tencereye krema konur ve kaynatılır.
- Parçalanmış çikolata içine atılır ve karıştırılarak eritilerek ocaktan alınır.
- Kek ufalanarak ilave edilir. Fındık eklenir.
- Tüm malzeme iyice yoğrulur. Buzdolabına konarak 2 saat dinlendirilir.
- Dolaptan alınarak fındıktan biraz büyük parçalar koparılır, top haline getirilir.
- Hindistan cevizine bulanarak servis yapılır.
|
Ayva Tatlısı (Osmanlı)
Posted: 08 Dec 2012 12:56 AM PST
.jpg) |
Ayva Tatlısı (Osmanlı) |
Malzemeler:
İç Malzeme:
- 3 adet ekşi elma
- 2 adet ayva
- 10 adet kuru kayısı
- 7 adet karanfil
- 1,5 çay bardağı bal
- 1 büyük parça loğusa şekeri
- 2 su bardağı toz şeker
- 6-7 adet ayva çekirdeği
- Bir kaç dal taze nane (süslemek için)
Yapılışı:
- Ayvaların kabukları soyulur, ikiye bölünür, çekirdek yatakları çıkarılır.
- Kuru kayısılar küp doğranır, ayva ve elmanın kabukları soyulup rendelenir.
- Bal, karanfil, şeker, ayva çekirdekleri az su ilave edilerek karıştırılır.
- Oyulan ayvaların içersine doldurulur, yayvan tencereye konulup ayvaların yarılarına gelecek şekilde su konulup önce harlı ateşte 5 dakika daha sonra orta ateşte pişmeye bırakılır.
- Ayvalar pişince alınıp bor cama dizilir ve 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir.
- Soğuyunca servis tabağına alınıp kaymak ve yeşil toz fıstıkla ve taze naneyle süslenerek servis yapılır.
Püf Noktaları:Ayvaların içersine konulan ayva çekirdekleri ayva tatlısının suyunu jölemsi kıvama getirir. Ayvalar kararmaması için limonlu suda bekletilmelidir.
Tarifin Özellikleri:
- Meyveli bir osmanlı tatlısıdır.
- Ocak üzerinde veya fırında da pişirilir.
- Sunumu düz tabakta üzerinde kaymak ve fıstıkla servis edilir.
- Porsiyon sayısı 12 kişiliktir.
|
Kişi Okudu.
:
Yorum Gönder