Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

6 Aralık 2012 Perşembe 0 yorum

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma


Zencefilli Yeni Yıl Kurabiyesi

Posted: 06 Dec 2012 09:49 AM PST

Zencefilli Yeni Yıl Kurabiyesi
Zencefilli Yeni Yıl Kurabiyesi

Malzemeler:

  • 280 gr toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 3 yk. pekmez
  • 4 tatlı k. tarçın
  • 2 tatlı k. zencefil
  • 1 çay k. karabiber
  • 120 gr tereyağı
  • 100 gr margarin
  • 500-550 gr un
  • 2 çay k. kabarma tozu
  • 1 çay k. kabartma tozu
  • 1 çay k. karanfil
  • 1 tutam tuz

Yapılışı:
  • Kabın içine şeker ve yağlar koyularak krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Yumurta ve pekmez eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Kuru malzemeler eklenir ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Hamur streçe sarılıp dolapta 1-2 saat bekletilir.
  • Tezgaha hafif un serperek ½ cm kalınlığında açılır ve kurabiye kalıplarıyla kesilir.
  • Yağlı kağıt üzerine dizilir ve ısıtılmış 175 derecelik fırında renkleri dönene kadar 10-15 dk pişirilir.
  • Soğuduktan sonra royal krema ile istenilen süslemeler yapılır.
Tarifin Özellikleri:
  • Kurabiye çeşididir.
  • Tarif 2 tepsi içindir.
  • Süslemeye açık bir kurabiye çeşididir.
  • Şeker hamuru, erimiş bitter çikolata ile süslenebilir.
  • Maliyeti 7-8 tl'dir.

Aşure

Posted: 06 Dec 2012 03:37 AM PST

Aşure
Aşure

Malzemeler:

  • 500 gr aşurelik buğday
  • 1 pk. kuş üzümü
  • 1 sb. kuru fasulye
  • 1 sb. fındık içi
  • 1 sb. nohut
  • 1 kg şeker
  • 1 sb. kuru incir
  • Tarçın
  • 1 sb. kuru kayısı
  • Hindistan cevizi
  • 1 sb. kuru üzüm

Yapılışı:
  • Buğday, fasulye ve nohut akşamdan bol su ile ısıtılır. Ertesi gün hepsi ayrı, ayrı haşlanır. Büyük bir tencereye buğday konarak 4 lt su eklenir ağır ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
  • Nohut ve fasulye ilave edilerek pişirmeye devam edilir. İnir ve kayısı yıkanarak küp doğranır. Kuş üzümü ve kuru üzüm temizlenir, ayıklanır.
  • Kayısı, incir, kuru üzüm ve kuş üzümü tencereye aktarılır. Üzümler şişinceye kadar kaynatılır. Şekeri ilave edilir 15-20 dk daha kaynatılır.
  • Ocaktan alınarak fındıklar tencereye aktarılır, karıştırılır. Aşure servis kaselerine eşit miktarda bölüşülür. Yarım saat dinlendirilir.
  • Üzerine tarçın ve hindistan cevizi serpilir. Arzuya göre sıcak veya soğuk olarak servis yapılır.
Tarifin Özellikleri:
  • Geleneksel bir Türk tatlısıdır.
  • Buğday kaynarken çok su çektiğinden dolayı su miktarı sıcak su olmak kaydıyla ilave edilir.
  • Ortalama maliyeti 9.50 tl'dir.
  • Ortalama 18-20 kişiliktir.

Havuçlu Mısırlı Pilav

Posted: 06 Dec 2012 03:26 AM PST

Havuçlu Mısırlı Pilav
Havuçlu Mısırlı Pilav 

Malzemeler:

  • 3 sb. pirinç 
  • 1 orta boy havuç
  • 1 yk. kuş üzümü
  • 1 sb. mısır
  • 4/3 sb. sıcak su
  • Tuz, karabiber, yenibahar

Yapılışı:
  • Pirinç ılık tuzla suda yarım saat bekletilir.
  • Havuç soyularak tavla zarı formunda doğranır. Tencereye yağ konarak havuçlar sotelenir.
  • Nişastasından iyice arındırılmış pirinç süzülerek tencereye aktarılır. Mısır ilave edilerek pirinçler iyice kavrulur.
  • Sıcak suyu ve yıkanmış kuş üzümleri eklenerek tuzu atılır.
  • Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Ocaktan alındıktan sonra yenibahar ve karabiber eklenerek karıştırılır. 15 dk demlendirilir.
  • Sıcak servis yapılır.
Tarifin Özellikleri:
Sebzeli bir pilav çeşididir.
Pirinç nişastasından arındırılırken kırmamaya dikkat edilmelidir.
Ortalama maliyeti 6.50 tl'dir.
counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved