Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

28 Kasım 2012 Çarşamba 0 yorum

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma


Fırında Kremalı Patates

Posted: 28 Nov 2012 04:14 AM PST

Fırında Kremalı Patates
Fırında Kremalı Patates

Malzemeler:

  • 5 ad. patates
  • 3 yumurta
  • ½ sb. krema
  • ½ sb. sıvıyağ
  • 1,5 sb. un
  • 1 pk. kabartma tozu
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:
  • Patatesler soyulup halka halinde doğranır. Kare bir tepsiye patatesler düzgünce dizilir.
  • Bir kapta yumurtalar çırpılır. Krema, sıvıyağ, un, kabartma tozu, tuz ve karabiber eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Patatesin üzerine hamur düzgünce yayılır. Isıtılmış 190 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Dilimlenerek sıcak servis yapılır.
Tarifin Özellikleri:
Bir çeşit sebze yemeğidir.
Patates dilimleri 3 mm kalınlığında olmalıdır.
Ortalama maliyeti 7.20 tl'dir.
Ortalama 8-10 kişiliktir.


Çiğ Köfte

Posted: 28 Nov 2012 03:47 AM PST

Çiğ Köfte
Çiğ Köfte 

Malzemeler:

  • 500 gr çiğ köftelik esmer bulgur
  • 2 adet haşlanmış ve rendelenmiş patates
  • 2 tane et bulyon
  • 3 diş ince doğranmış sarımsak
  • 1 tane ince doğranmış soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım demet ince doğranmış maydanoz
  • 4 yemek kaşığı siyah pul biber (isot)
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 adet iri dilimlenmiş limon
  • Tuz, karabiber (salçanın tuzu yeterli ise tuz kullanılmaz.)
  • Sıvıyağ

Servis İçin:
  • 2 adet kıvırcık veya marul
  • Taze soğan, tere, taze nane, turşu
  • Dürüm için: (6 kişilik) 8-10 adet ince lavaş ekmek
Sos İçin: 1 limon suyu, 1 çay bardağı nar ekşisi, 1 diş ezilmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik ve kimyon, sumak, 2 adet rendelenmiş domates.

Yapılışı:
  • Tüm yeşillik, önce ayıklanır, sonra akan su altında bir kez yıkanır. Büyükçe bir küvete su konur, içine bir çay bardağı sirke veya bir yemek kaşığı tuz atılır. Gözle görülmeyen bakterilerin ölmesi için yeşillikler bu su içinde yarım saat bekletilir.
  • Et bulyon sıcak suda eritilir. Ayıklanmış bulgura eklenir, karıştırılır. 30 dakika yoğrulur.
  • Patates, salçalar ve 1 yemek kaşığı pul biber eklenir, 10 dakika daha el ıslatılarak yoğrulur.
  • Bulgur birbirini iyice tutmaya başlayınca kalan isot eklenir ve yoğurulur.
  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvıyağ ocakta iyice kızdırılır ve çiğ köftenin üzerine dökülür tekrar yoğrulur. Streç filme sarılarak dinlendirilir. Elle sıkılarak servis edilir.
  • Sos malzemeleri bir kap içinde karıştırılarak sos kasesinde sos kaşığı ile servis edilir.


counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved