Yılbaşı Hindisi Tarifi

1 Ocak 2013 Salı 0 yorum

Yılbaşı Hindisi Tarifi:

                                YILBAŞI HİNDİSİ




HİNDİ DOLMASI



MALZEMELER

1 adet hindi
8 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
2-3 adet domates
4-5 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kırmızı biber

İç Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
2-3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 kuru soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı et suyu
Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz




YAPILIŞI

Öncelikle bir gün önceden hindiyi alıp sosta bir gece bekletin.

Bunun için sırasıyla, önce hindiyi iyice yıkayıp, süzün. Ayrı bir 

yerde soğanları rendeleyin. Sarımsakları dövün veya küçük küçük 

doğrayın. İçine 2 limon suyunu ilave edin. Salça, tuz, karabiber, kekik

ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız bu 

sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin. Hindinin iç ve dış 

kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin.
Sosun arta kalanını saklayın. Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla 


yağlayın  ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sosu bir kez 

daha hindinin  üzerine sürün. Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana 

dek pişirin.

NOT : Bu sosla  tavuk da pişirebilirsiniz.

Hindiniz pişerken pilavınızı yapmaya başlayın. Pişirme işlemleri 

tamamlanınca arzunuza göre  iç pilavı hindinin içine kenarlarına 

koyarak süsleyip serviz yapın. Afiyet olsun......




counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved