Bıçak Tatlısı Tarifi

1 Ocak 2013 Salı 0 yorum

Bıçak Tatlısı Tarifi:




                               BIÇAK TATLISI

BIÇAK TATLISI



MALZEMELER

1 Paket Margarin
2,5 Çay Bardağı Süt
3 Su Barağı Un
2 Adet Yumurta


Şerbet İçin:
500 gr Şeker
1,5 Su Bardağı Su
Yarım Limonun Suyu


YAPILIŞI

Öncelikle her şerbetli tatlı da olduğu gibi şurubunu hazırlayın.

Bunun için şeker ve 1. 5 su bardağı suyu kaynatın. Kaynamaya

başlayınca 5-10 dk. sonra limon suyunu ilave edin. Bir tencerede

margarini eritin. Sütü ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kapatın. Unu 

azar azar ekleyin. Sürekli karıştırarak hamur yapın. Hamur ılınınca, 

yumurtayı ekleyin. İyice yoğurun. Hamuru fırın kabına yayın. Elinizle 

düzeltin. Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 

180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkınca üzerine 

soğuk şerbet gezdirin. 3-4 saat dinlendirip, servis yapın. 
counter Kişi Okudu.
:

Yorum Gönder

 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved