Malzemeler
250 gr. yağsız kıyma
4 su bardağı un
1 su bardağı nohut
2 tatlı kaşığı salça
4 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı kuru nane
2 adet limonun suyu
Karabiber
Tuz
4 su bardağı un
1 su bardağı nohut
2 tatlı kaşığı salça
4 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı kuru nane
2 adet limonun suyu
Karabiber
Tuz
Yemeğin Tarifi
Unu yoğurma kabına koyun. Tuz ve su ekleyerek sert bir hamur tutun. 20 dakika dinlendirdiğiniz hamurdan 2 adet beze yapın. Bezeleri yufka inceliğinde açın, küçük kare şeklinde kesip hazırlayın.
Yağsız kıymaya pul biber, karabiber, tuz ve soğan bir kap içerisinde hazırlayın ve kesmiş olduğunuz hamurun üzerine yerleştirip dört ucunu birbirine sıkıca yapıştırın.
Tencerede erittiğiniz margarine salça, et suyu, karabiber, tuz ve limon suyu ilave edip, sosu kaynatın.1 su bardağı nohutu hazırlamış olduğunuz sosun içine atın, 15 dakika kaynatın. Beklettiğiniz hamuru ilave edip 10 dakika daha kaynatın. 5 dakika bekletip servis yapın.
Yağsız kıymaya pul biber, karabiber, tuz ve soğan bir kap içerisinde hazırlayın ve kesmiş olduğunuz hamurun üzerine yerleştirip dört ucunu birbirine sıkıca yapıştırın.
Tencerede erittiğiniz margarine salça, et suyu, karabiber, tuz ve limon suyu ilave edip, sosu kaynatın.1 su bardağı nohutu hazırlamış olduğunuz sosun içine atın, 15 dakika kaynatın. Beklettiğiniz hamuru ilave edip 10 dakika daha kaynatın. 5 dakika bekletip servis yapın.
Yorum Gönder