
Malzemeler:
1 kg. çilek
6 bardak toz şeker
Yarım limon suyu
Hazırlanışı:
- Saplarını ayıkladığınız çilekleri bol su içine koyun ezmeden yavaşça elinizle karıştırın.
- Bir saat kadar bu suyun içinde bekledikten sonra alın ve bol su içinde çilekleri bikaç kere yıkayın.
- Bir başka tencereye bir kat çilek bir kat şeker olmak üzere döşeyin. Çilekleri bu kapta bir gece beklettikten sonra tencereyi hafif ateşe koyun.
- Şekeri eriyip kaynamaya başlayınca limonu ekleyip hafifçe kaynamaya bırakın.
- Kıvama gelip gelmediğini anlamak için tabağa bir çilek alıp soğutun çilek suyunu bırakmıyorsa kıvama gelmiş demektir sulu ise kaynatmaya devam edin kıvamını bulunca kavanoza alın.