Çilek Reçeli

10 Ekim 2012 Çarşamba 0 yorum




Malzemeler:
1 kg. çilek
6 bardak toz şeker
Yarım limon suyu
Hazırlanışı:
  1. Saplarını ayıkladığınız çilekleri bol su içine koyun ezmeden yavaşça elinizle karıştırın.
  2. Bir saat kadar bu suyun içinde bekledikten sonra alın ve bol su içinde çilekleri bikaç kere yıkayın.
  3. Bir başka tencereye bir kat çilek bir kat şeker olmak üzere döşeyin. Çilekleri bu kapta bir gece beklettikten sonra tencereyi hafif ateşe koyun.
  4. Şekeri eriyip kaynamaya başlayınca limonu ekleyip hafifçe kaynamaya bırakın.
  5. Kıvama gelip gelmediğini anlamak için tabağa bir çilek alıp soğutun çilek suyunu bırakmıyorsa kıvama gelmiş demektir sulu ise kaynatmaya devam edin kıvamını bulunca kavanoza alın.
counter Kişi Okudu.
:
 
Support : Edit By Kral İsmet
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved