
Malzemeler:
2 kg. yafa portakal (Kalın kabuklu)
1,5 kg. toz şeker
1 çorba kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı:
1-Rendenin ince kısmıyla portakal kabuklarını, beyaz kısmı ortaya çıkmayacak şekilde hafifçe rendeleyin. (Kabuğundaki acılığı almak için)
2-Kabukları hafifçe rendeledikten sonra portakallarınızı bütün halde tencereye yerleştirin ve 2 defa 5′er dk. kadar kaynatıp suyunu süzün.
3-Soğuduktan sonra elma dilimleri halinde kesin. (Orta boy bir portakaldan ortalama 8 eşit dilim)
4-Her bir dilimi içe doğru rulo halinde sarın ve kürdanla sabitleyin.Rulo portakal dilimlerinizi tencerenize yerleştirip üzerine tozşekeri ilave edin.
5-Kısık ateşte yaklaşık 30-40 dk. pişirin.Son 10 dk.’sında içerisine limon tuzunu ekleyin.
6-Reçelinizi tencerede soğuttuktan sonra kürdanları çıkartıp kavanozlara paylaştırabilirsiniz.